"Lopend naar de maan."

Gisteren kwam ik bij de Albert Heijn een kleurrijk persoon tegen. Met een backpack en een blik bier zat hij op de bankjes voor de AH wild te gebaren. Toen ik hem vroeg wat hij hier in Borne deed vertelde hij me z’n verhaal. Naderhand zijn we samen de Albert Heijn in gegaan en heb ik wat boodschappen voor hem gekocht.
 
Mijn naam is Chris. Ik kom uit Zwitserland en zwerf sinds 17 jaar door Europa. Dit doe ik allemaal lopend omdat ik geen geld heb om het op een andere manier te doen. Op dit moment ben ik op doorreis naar Amsterdam. Gisteren was ik nog in Duitsland en vandaag ben ik in Borne. Tijdens mijn reizen heb ik vele kilometers gelopen. Zonder bepakking kan ik 100 kilometer per dag lopen. ’s Nachts slaap ik in een tent die ik in mijn tas met me mee draag. 
Voor mijn levensonderhoud ben ik straatartiest. Ik ben op dit moment bezig om drie boeken te schrijven. In mijn eerste boek koppel ik bestaande verhalen en sprookjes aan de avonturen die ik mee heb gemaakt tijdens mijn reizen. In deze verhalen zit een moraal waar wat van te leren valt. Hiermee probeer ik kinderen wat mee te geven voor later. Ik ben van origine architect en in mijn tweede boek bouw ik de stad van de toekomst. Een stad waarin we in vrede samen kunnen leven. Ik noem de stad: “Space City Village” met een “hauptstrasse” tussen de grote steden in Europa. Het verhaal in mijn derde boek is nog geheim. 
Met mijn verhalen probeer ik de wereld te verbinden. Ik weet niet hoe lang ik dit nog kan doen, maar met mijn 51 jaren jong voel ik me nog heel gezond en vitaal. Omdat ik veel loop heb ik ’s avonds vaak last van mijn benen. Een blikje bier is dan de beste pijnstiller. De afstand tussen de aarde en de maan is ongeveer 400 duizend kilometer. Over twee jaar hoop ik qua gelopen kilometers ongeveer op de helft van de maan te zitten.