"Vechten voor een toekomst."

Wereld stort in elkaar.

Ik ben Richard Bekhuis. Mensen zullen mij misschien herkennen via het bedrijf Probin, waar ik al 15 jaar met heel veel plezier werk. Tot een tijd geleden voelde ik me kerngezond en kon ik de hele wereld aan. Ik werkte in weer in wind en had naast mijn werk een gelukkig leven met mijn vrouw Lynda, met wie ik al 30 jaar in Borne woon. Na een doktersbezoek op 3 september 2020 stortte mijn hele leven in. Daarvoor had zich al het een en ander plaats gevonden. Sinds een jaar of vijf had ik namelijk al een ongezonde stoelgang. Maar, omdat ik me sterk en gezond voelde dacht ik er niet aan om naar de dokter te gaan. Totdat ik vorig voorjaar ineens pijn kreeg bij mijn toiletbezoek. Mijn vrouw Lynda drong aan om af te spreken bij de dokter maar ik wilde hier in eerste instantie niets van weten. Toch merkte ik dat er iets niet goed zat, en daarom maakte ik toch een afspraak bij de huisarts. Omdat de huisarts niks kon vinden werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis in Hengelo waar ik een darmonderzoek zou krijgen. Toen mijn vrouw en ik voor de uitslag bij de dokter kwamen zagen we aan zijn gezicht al dat het niet goed was. Er zat een kwaadaardige tumor in mijn endeldarm. Bij de uitslag van de daaropvolgende CT-scan stortte mijn wereld in elkaar. Er werden zoveel kwaadaardige tumoren met uitzaaiingen naar de lever gevonden dat ik hiervoor direct behandeld moest worden. In eerste instantie kon ik niet geloven dat het zo slecht met me gesteld was. In de 15 jaar dat ik bij Probin werkte ben ik namelijk nog geen dag ziek geweest. Ik voelde me altijd een enorm gezond mens. 
 

Chemotherapie

De behandeling begon gelijk al heftig, om de endeldarm te ontzien werd ik in oktober 2020 geopereerd en kreeg ik een stoma. Na deze operatie werd mijn endeldarm vijf keer bestraald en daarna zou ik chemotherapie krijgen. De chemotherapie begon in december 2020 en dit werd achteraf gezien mijn grootste nachtmerrie. De chemokuur die ik kreeg was niet goed ingeschat en veel te zwaar. Ik werd zo ziek en kreeg zoveel pijn dat ik mij al snel moest melden in het ziekenhuis. De chemo had gezorgd voor een enorme ontsteking en ik werd drie weken opgenomen in het ziekenhuis. Als ik had geweten hoe ziek ik was geworden van deze chemo had ik liever gekozen om te stoppen met leven. 
 

Kiezen voor leven of dood?

Toen na mijn opname opnieuw werd gekeken naar de kanker bleken de tumoren opnieuw ontzettend uitgezaaid te zijn op de lever. De doktoren gaven mij een keuze; Of doorgaan met chemokuren en een kans hebben op verlengd leven, of stoppen met chemo en daardoor nog 3 tot 6 maanden leven. Ik was uitgeput van de mislukte chemokuur. Mijn smaak was weg en ik had geen gevoel meer in mijn hakken en mijn tenen. Ik at niet meer en was misselijk. Daarnaast zat ik mentaal aan de grond en was ik ontzettend moe. Mijn vrouw zat soms uren met mij aan de keukentafel om me moed in te spreken. 
 

Cannabis olie

Dit was ook het moment dat we zijn gaan kijken naar eventuele pijn medicatie voor tijdens de chemo. De pijn die ik had gevoeld tijdens mijn vorige kuur kon ik namelijk niet nog een tweede keer aan. Via een kennis kwamen we uit bij de stichting ‘Wietoliepuur”. Via deze stichting zou ik met cannabis olie er voor kunnen zorgen dat mijn pijn na de chemo onderdrukt zou worden. Dit bleek een schot in de roos! Met de juiste begeleiding van deze stichting werd voor mij de juiste dosis cannabis olie gevonden. Mijn eetlust en slaap werden beter en ook de misselijkheid verdween. De cannabis olie werkte zo goed dat ik helemaal geen pijn meer voelde. 
 

Vechten voor mijn leven

Ik kreeg weer energie en besloot om voor de chemo en dus mijn kans op leven te gaan. Ik realiseerde dat ik met mijn 57 jaar nog te jong was om te gaan en dat ik graag wilde knokken voor mijn leven. De drie chemokuren die toen volgden waren een stuk dragelijker dan die daarvoor. Naderhand bleek dat mijn kanker met 15% was afgenomen. De doktoren vonden het resultaat ongelofelijk en hadden dit niet verwacht. Ik kon doorgaan met mijn behandeling en ik mocht nog een chemokuur ondergaan. Ik leefde op het randje maar was me bewust dat ik moest vechten voor mijn kansen. We kennen verhalen van mensen die ook hebben gevochten en daarna nog 10 jaar hebben geleefd. Hier wil ik ook voor gaan! 
 

Warmtebehandeling

Op internet lazen we dat een warmtebehandeling goede resultaten boekt en effectief blijkt tegen kanker. De warmtebehandeling zorgt er voor dat de kankercellen tot 42 graden worden verwarmd en hierdoor afsterven. Omdat het echter om alternatieve zorg gaat en maar weinig doktoren het kennen wordt dit niet vergoed door de verzekering. Daarnaast durven doktoren nog niet te verwijzen omdat de aansprakelijkheid nog niet goed geregeld is. 
De kosten voor een warmtebehandeling: 40000 euro.. 
 

Doneer actie

De dosis cannabisolie die ik nodig heb om de chemokuur te verdragen kost 600 euro per achttien dagen. Inmiddels is ons spaargeld dus op. Omdat ik niet wil opgeven en graag wil knokken voor mijn leven zou ik graag de warmtebehandeling ondergaan. Mijn vrouw heeft hiervoor een doneer actie geopend om 40000 euro bij elkaar te krijgen. We zijn enorm blij verrast dat we na een aantal dagen al 14000 euro bij elkaar hebben. We zouden enorm dankbaar zijn als u wilt bijdragen aan mijn kans op leven. Met de 14000 euro hebben we inmiddels al een afspraak gemaakt voor een begin van de warmtebehandeling en alle kleine beetjes helpen om de behandeling helemaal te kunnen bekostigen. Doneer via onderstaande link en geef mij toekomst! 
Tegen alle mensen die dit lezen wil ik zeggen: Ga naar de dokter als je iets voelt in je darmen. Deze ziekte is namelijk een sluipmoordenaar en komt als een dief in de nacht! 
Tegen alle mensen om mij heen die mij steunen wil ik zeggen dat ik hiervoor enorm dankbaar ben. Het geeft me de kracht om door te gaan!