Irene Pigge

Een tijd geleden kreeg ik een leuk berichtje van Irene.  en gesprek volgde. Op een druilerige doordeweekse dag hebben we onder het genot van een heerlijk kopje koffie gepraat over wat Irene voor de Stem van Borne wil betekenen.

We zijn beiden zo enthousiast geworden van dit gesprek dat ik jullie mag bekendmaken dat Irene ook verhalen gaat schrijven voor de Stem van Borne.
Lees hieronder verder.

Irene Pigge

Irene heeft haar jeugd doorgebracht in Nijverdal. Ze studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Enschede en werkte jarenlang binnen Philadelphia met mensen met een beperking. Ze deed dit ruim 20 jaar totdat op een dag ineens alles anders werd. Irene werd onwel op haar werk na een paar benauwde nachten en meldde zich bij de huisarts. Na de controle van de hartfuncties schrok de dokter zo dat ze met toeters en bellen met de ambulance naar het ziekenhuis in Enschede werd gebracht. Na jarenlang onderzoek bleek uiteindelijk dat haar hart nog een pompkracht van 17% had. Hierdoor werd uiteindelijk besloten om te opereren en een ICD te plaatsen. Door haar gezondheid heeft ze het moeilijke besluit moeten nemen om haar geliefde werk bij Philadelphia vaarwel te zeggen en zich helemaal te richten op De Koffiekaravaan. Deze had ze een paar jaar daarvoor samen met haar man opgestart in het voormalige stationsgebouw in Borne. 

 

Binnen De Koffiekaravaan is ze naast bekend gezicht achter de toonbank ook bezig met het geven van koffieworkshops en laat ze zich opleiden tot master barista. Naast het schenken van koffie en de verkoop van broodjes, koeken en andere versnaperingen voor onderweg is de Koffiekaravaan verschillende wegen ingeslagen om de omzet van de onderneming te laten groeien. Welke deze wegen zijn, valt te lezen op hun website www.dekoffiekaravaan.nl 

 

Uit alles merk ik dat Irene een enorme levenslust heeft en dat dit samen met haar positiviteit er voor heeft gezorgd dat ze de moeilijke situaties rondom haar gezondheid en haar werk is doorgekomen. Als ik haar confronteer met de ernst van haar gezondheid situatie heeft ze het vooral over haar dochter die ze graag goed wil achterlaten. Irene heeft een hart van goud en denkt eerder aan anderen dan aan haarzelf. Haar openheid ontroert me en doet me weer terugdenken aan waarom ik de Stem van Borne ben begonnen. Dit soort levensverhalen inspireren en moeten gedeeld worden. 

 

Ik ben dan ook erg blij dat Irene nu deel uit maakt van het team Stem van Borne en dat we binnenkort de prachtige verhalen mogen lezen van de mensen die ze heeft ontmoet. 


-Koen Schukkink-