BORNE - Het langverwachte "Huis van Borne" project, waarbij de gemeente Borne een prachtig nieuw gemeentehuis zou bouwen aan het bestaande Kulturhus, heeft een onverwachte wending genomen. De kosten van het project zijn zo hoog opgelopen dat de gemeente zich noodgedwongen zal moeten vestigen in de tijdelijke blaashal op het tweede veld van voetbalvereniging BZSV de Blauwwitters. 

De plannen voor het Huis van Borne werden al niet met veel enthousiasme ontvangen. Terwijl de plannen voor de naam van het nieuwe gemeentehuis werden bekendgemaakt hadden sportclubs en basisscholen in Borne net te horen gekregen dat de plannen voor het nieuwe Wooldrik gecanceld waren. En nu krijgt de gemeente Borne dus het deksel op de neus. Want ook de bouwkosten voor het nieuwe Huis van Borne blijken te hoog uit te vallen

In plaats van een splinternieuw gemeentehuis, zal de gemeente Borne nu haar intrek nemen in de tijdelijke blaashal op het tweede veld van BZSV de Blauwwitters. De blaashal biedt echter beperkte faciliteiten, zonder kantine of andere voorzieningen. Ambtenaren zullen nu genoodzaakt zijn om voor hun dagelijkse koffie en lunch uit te wijken naar de kantine van BVV Borne, een voetbalclub vlakbij. 

Dit besluit heeft geleid tot veel kritiek op de gemeente Borne. Inwoners vragen zich af hoe het zover heeft kunnen komen dat de kosten van het Huis van Borne zo uit de hand zijn gelopen. "Het lijkt erop dat de gemeente het zicht op de realiteit compleet is verloren", aldus een verontwaardigde bewoner. "Nu moeten ze hun intrek nemen in een blaashal zonder fatsoenlijke faciliteiten, het is absurd!" 

De gemeente Borne heeft vooralsnog geen commentaar gegeven op de situatie. Ondertussen blijft de vraag wat er nu moet gebeuren met de sportclubs en basisscholen die geen nieuw onderkomen zullen krijgen. Het lijkt erop dat het Huis van Borne nu eerder de Blaashal van Borne zal worden, met de gemeente als opmerkelijke huurder.