Schije, John en Selina

Wij zijn Selina en John, we zijn sinds twee jaar een stel en wonen samen in Borne. Om het plaatje compleet te maken wilden we graag een hond. Omdat we geen pup wilden zijn we om ons heen gaan kijken. We lazen op internet het verhaal van een hond in Roemenië die jarenlang bij een poort had gestaan. Zijn eigenaar bracht hem voedsel en dat was eigenlijk zijn leven. Toen de eigenaar overleed werd de hond gevangen om afgemaakt te worden.
Een hele lieve vrouw (Nelie) uit Roemenië heeft hem hiervan gered en hem opgevangen in haar particuliere asiel. Daar was hij al een tijdje en door de kou en de armoede was het onduidelijk hoe lang hij het nog zou volhouden. Schije is namelijk al 14 jaar oud.
Toen wij het verhaal van Schije lazen hebben we gelijk gekozen om hem naar Nederland te halen. Vanuit Roemenië is hij hierheen gekomen en Schije woont nu al weer een tijdje bij ons. Sinds hij bij ons is leert hij hoe het is om geaaid te worden en hoe het is om liefde te krijgen. We zien hem hierdoor steeds vrolijker worden en sinds een aantal maanden kwispelt hij zelfs met zijn staart. Dit deed hij voorheen nooit omdat hij helemaal geen affectie kende. Van zijn vorige eigenaren horen we dat ze het prachtig vinden om hem zo vrolijk en levendig te zien.
Schije is een hele fijne hond en we zijn blij dat we voor hem mogen zorgen en met hem kunnen wandelen. Zodra het mogelijk is pakken we de lijn en gaan we er met z’n drietjes op uit.