If you can dream it, you can do it!


"So I did it!" 


Ik ben Sadhana van den Blink en ik heb dit jaar een sprong in het diepe gemaakt!
Op 1 oktober 2021 ben ik, na jaren te hebben gewerkt in de horeca, mijn eigen bedrijf begonnen. Van den Blink Horeca Consultancy!

Opgegroeid in de horeca
Het begon voor mij al erg vroeg in de horeca. Ik verhuisde op vier jarige leeftijd van Breda naar Twente omdat mijn vader een baan als chef-kok kreeg bij Van der Valk in Hengelo. Als ik met hem mee mocht bakte ik in de bakkerij koekjes en toen ik ouder werd hielp ik hem in de keuken en leerde ik tafels indekken. Zo raakte ik op jonge leeftijd dus al besmet met het horeca-gen. Na de middelbare school koos ik voor de opleiding Middelbare Hotelschool Roc van Twente. Ik vond de opleiding geweldig en ik haalde goeie cijfers. Mijn eerste stage liep ik bij het toenmalige Cherry in Hengelo. Dit was een perfecte leerschool en Peter Boereboom leerde mij de fijne kneepjes van het horeca-vak. Uiteindelijk sloot ik mijn eerste stage af met een 9. Het bleek de start te zijn van een lange carrière in alle hoeken van de Twentse horeca.

De horeca is een mannenwereld
Ik merkte dat de horeca een echte mannenwereld is waar maar weinig vrouwen voet aan de grond krijgen in de keuken en de bediening. Ik denk dat dit komt doordat het moeilijk te combineren is met bijvoorbeeld een gezin. Door de vele uren die je maakt heb je weinig tijd voor een relatie, laat staan voor kinderen. Het was voor mij geen reden om te stoppen met mijn passie en op mijn 20ste stond ik al als assistent bedrijfsleider mensen aan te sturen bij Frans op den Bult. Door mijn jonge leeftijd was het moeilijk om een team aan te sturen dat al meerdere jaren meeging in het bedrijf. Mijn leiderschap werd niet door iedereen geaccepteerd en ik verruilde Frans op den Bult voor het ZGT Almelo waar ik hetzelfde werk ging doen. Ik werd floormanager en mijn harde werk betaalde zich uit. Omdat ik altijd een stapje extra zette, en ik mijn werk altijd vrolijk en met passie deed, werd dit gezien door mijn collega's. Ik leerde meer en meer, kreeg steeds meer ervaring en voelde dat het na 3 jaar tijd was voor een nieuwe stap.

We behaalden de terras top 100
Ik solliciteerde bij Paviljoen de Ontmoeting in Hengelo en werd aangenomen als seizoensmedewerker. De eigenaren hadden de ambitie om mee te doen aan de terras top 100. Het eerste jaar werd het helaas geen succes en haalden we het niet. Dit kwam vooral omdat het meedoen aan de Terras Top 100 werd onderschat en er meer bij kwam kijken dan het gewoonlijke horeca werk. Er wordt namelijk vaak vergeten dat het horeca-werk echt een vak is. Het jaar er op deden we wederom mee en mocht ik van de eigenaar meer de leiding nemen.
Samen met het gedreven team van Paviljoen de Ontmoeting hebben de we de Terras Top 100 behaald met een 69e plek en daarvoor heb ik af en toe best wel een drill-sergeant moeten zijn!

Schoonmaken bij ouderen, mooi en dankbaar werk
Omdat ik bij Paviljoen de Ontmoeting alleen in het hoogseizoen genoeg kon werken had ik inmiddels ook een baan aangenomen bij Beter Thuis Wonen. Ik deed schoonmaakwerk bij ouderen thuis. Het was dankbaar en mooi werk dat me veel voldoening gaf. De combi met het werken bij het paviljoen was perfect. Toch merkte ik dat ik niet meer kon verder groeien bij het paviljoen en dus nam ik een baan in de bediening bij de Universiteit Twente. Ondanks dat het een stap terug was wist ik dat ik me zou bewijzen en dat ik zou klimmen binnen deze nieuwe werkgever.

Op mijn verjaardagsfeest gedumpt
Ondertussen werd ik ook zzp'er in de horeca via een uitzendbureau. Ik werkte bij grote festivals zoals Fields of Joy en de Military. Ik ging als een speer en maakte soms weken van 60 uur of meer. In mijn privéleven gebeurde er ook het een en het ander. Teleurstellingen in de liefde maakten mij uiteindelijk sterker waardoor ik de focus op mezelf kon leggen en mijn eigen doelen na kon streven! En toen kwam COVID..

COVID..
De horeca wereld stortte in. Ik raakte mijn baan kwijt bij de universiteit en ging meer werken als huishoudelijke hulp bij Beter Thuis Wonen. Omdat ik geen vaste baan meer had in de horeca kreeg ik meer tijd voor de ZZP klussen. Ondanks dat er door COVID veel evenementen werden afgelast had ik toch veel werk als ZZP'er. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik mezelf ook wel zou kunnen redden als zelfstandige. Dit gevoel werd nog meer bekrachtigd toen ik uiteindelijk financieel mijn beste jaar ooit draaide.

Een eigen bedrijf?
In het voorjaar van 2021 ging ik met mijn vader om tafel om te brainstormen over een eventuele start van mijn eigen bedrijf. Ik vond dit spannend omdat ik niemand naast me heb met een inkomen die me zou kunnen steunen als het niet zou werken. Mijn vader kent me goed en hij weet dat ik wel vaker een idee heb maar dat ik tot dusver nooit echt de stap heb durven nemen om er voor te gaan. Toch bleef de gedachte om voor mezelf te beginnen in mijn hoofd spelen.

De puzzelstukjes vielen in elkaar
In augustus van dit jaar kwam er ineens iets moois op mijn pad. Door mijn goede contacten binnen de horeca wereld kwam ik in gesprek met iemand waarvan ik op termijn de zaak zou kunnen overnemen. De puzzelstukjes vielen in elkaar en ik zette de knop om. Mijn twijfel verdween en mijn hersenen begonnen te werken.
Ik belde mijn vader op en zei "Pap, ik ga het doen!" Ik vertelde hem dat ik voor mezelf zou gaan beginnen. Toen ik mijn idee deelde met de mensen om mij heen bleek dit de steun te geven die ik nodig had. Ik kreeg veel positieve reacties en ik wist dat het goed zat. Ik dacht: Als ik het nu niet doe ga ik het nooit meer doen.

Als ik iets doe, dan doe ik het goed
Ik zou mijn vleugels uit slaan en mijn eigen bedrijf beginnen. Niet meer alleen "de dochter van" zijn maar ook zelf kunnen laten zien wat ik allemaal in mijn mars heb.
Op 9 september 2021 schreef ik officieel mijn bedrijf in bij de kamer van koophandel in Enschede. "Van den Blink Horeca Consultancy" was geboren! Ik wilde op 1 oktober officieel beginnen en stelde me tot doel om dus binnen 3 weken mijn bedrijf te kunnen lanceren. Ik zat uren aan teksten te schrijven voor mijn website en social media om alles maar perfect te krijgen. Ik maakte enorm veel uur in de week. Naast mijn normale werk en de evenementen die ik deed ging al mijn resterende tijd in het opbouwen van mijn zaak zitten. Ik moest en zou mijn bedrijf 1 oktober lanceren! "Als ik iets doe, dan doe ik het namelijk goed. Ik ga geen half werk afleveren, never nooit niet!" Ik had 1 oktober in mijn kop zitten en daar zou ik dan ook alles voor doen. Wat er ook voor moest wijken.

Dicht bij mezelf blijven
Op 1 oktober viel er een last van mijn schouder. Mijn eigen bedrijf was werkelijkheid. Hoe mijn bedrijf er uit ziet? Het belangrijkste vind ik om dicht bij mezelf te blijven! Ik wil dat mijn netwerk mijn bedrijf ziet zoals ik ben. Geen poespas, geen geouwehoer en no nonsense! Je kunt mij inhuren als gastvrouw of als kok. Ook kun je mij inhuren voor algehele catering bij events, feesten of partijen. Van live cooking tot aan een walking diner of hapjesbuffet. Van de drank tot aan de aankleding, ik regel het complete plaatje! Qua materiaal heb ik eigenlijk alles om een prachtig evenement te verzorgen. Daarnaast verzorg ik gastvrijheid-trainingen waarin ik jeugd opleid binnen de horeca. Ik wil me altijd blijven ontwikkelen en daarom ga ik vanaf volgend jaar een wijncursus volgen zodat ik op het gebied van wijn ook mijn "mannetje" kan staan! Ik ben dan ook in te huren voor een wijnproeverij.

Bruiloften en BABS
In de nabije toekomst wil ik me nog meer richten op bruiloften. Het is de bedoeling dat ik een bruiloft straks van A tot Z kan faciliteren. Als klap op de vuurpijl heb ik bedacht om mezelf te gaan inschrijven als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand. Als een huwelijkskoppel dan via mij de bruiloft regelt kan ik naast bijvoorbeeld de aankleding, het eten en en het drinken ook nog het koppel trouwen. Tot die tijd ga ik druk bezig met het zoeken naar een unieke locatie die past bij de kwaliteit die ik nastreef!

"If you dream it, you can do it!"
So I did it! Graag neem ik u mee in mijn wereld van horeca en hospitality. Deze woorden betekenen voor mij: alles voor u betekenen. Bij van den Blink Horeca Consultancy staan uw wensen op de eerste plek om een perfecte en onvergetelijke ervaring te verzorgen. Uw dromen worden wensen en met de juiste begeleiding worden deze werkelijkheid. Dat is mijn droom. Dat is van den Blink Horeca Consultancy.
Neem alvast een kijkje op mijn website https://www.vandenblink-horecaconsultancy.nl en zie wat ik voor u kan betekenen!