Hodini's Coctails

Hodini's Cocktails

"Cocktails, een goed gevoel in een mooi opgemaakt glas."

Mijn naam is Hodin Morad. De eerste jaren van mijn leven woonde ik in Irak. Begin jaren negentig verhuisden mijn ouders met hun gezin naar Borne.
Ik wist al vroeg dat ik in de horeca wilde werken. Ik hield als kind al van koken en mijn vader komt ook uit het hotelwezen. Ik heb na mijn horeca-opleiding veel baantjes in de horeca gehad, bij cafés en restaurants en ik werk nu sinds drie jaar in het Theaterhotel in Almelo. Daar kan ik volop bezig met wat later zou uitgroeien tot mijn grote passie: cocktails. (Red: Een cocktail is een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten.) 
Cocktails zijn voor mij zoveel meer dan een mixdrankje; ik kan mijn creativiteit er in kwijt. Je verkoopt een goed gevoel in een mooi opgemaakt glas.

"De Rode wijn cocktail"

Ik ben zeven dagen in de week met smaak bezig, zelfs op mijn vrije dagen doe ik mijn best om mijn doelstellingen te halen: succesvol worden met mijn creaties. Je wilt toch steeds met nieuwe dingen komen. Momenteel ben ik bezig met het creëren van een cocktail op basis van rode wijn.

"Hodini's Cocktailbar"

Op het terras tussen het Theaterhotel en Solera in heb ik in de zomermaanden een cocktailbar: Hodini’s Cocktailbar. Ik heb daar de vrijheid om mijn eigen cocktails te bedenken en te maken.
Ik maak de cocktails, maar zou dit niet kunnen doen zonder de hulp en steun van het team van het Theaterhotel. Samen zorgen we voor een mooie presentatie. Niet dat ik met shakers loop te gooien, ik ben geen flairtender zoals dat heet. Het gaat voor mij om het uiteindelijke product, mijn focus is honderd procent op het glas dat ik serveer. 
 Ik werk met verse producten. Geen sinaasappelsap uit een flesje, maar het sap van vers geperst fruit. En ik heb mijn eigen bloementuintje bij het hotel. Je ziet me dan ook met enige regelmaat lopen met een snoeischaartje om even wat mooie bloemen te plukken om een drankje mee op te sieren.

"Blij worden van gefotografeerde cocktails"

Ik word blij als ik zie dat wanneer ik mijn drankje op tafel heb neergezet, de klant niet meteen een slok neemt, maar eerst een foto maakt van wat ik heb gemaakt. Dat is een groot compliment. Ik wil dat ze tevreden de deur uitlopen, dat is voor mij het belangrijkst. 

"Kindercocktail's en vakantiegevoel"

Cocktails zijn voor jong en oud. Kinderen mogen bij mij zelf hun cocktails maken. Naast de cocktailbar staat in de zomer een springkussen, het is een vrolijke boel. Vorig jaar bedankten mensen me dat ze, ondanks dat ze niet op vakantie konden, toch het vakantiegevoel hadden gehad dankzij het feestelijke drankje voor hun neus, de muziek, het lekkere sfeertje.

"Hodini's Sex on the Beach"

Mijn meest bestelde cocktail is Hodini’s Sex on the beach, op basis van ananassap, cranberrysap, wodka, Peach Tree en een klein scheutje Malibu. Lekker zoet natuurlijk. Zelf hou ik meer van een biertje of een gin-tonic, de wat meer bittere drankjes. Je hebt trouwens ook wel bittere cocktails. Bovendien, als je je cocktail minder zoet wil, dan kun je dat aangeven; ik ga zorgen dat jij een drankje krijgt waar je blij van wordt!

"Knallen als het terras weer open gaat"

Het is jammer dat door Corona alles moest sluiten. Het is te begrijpen, maar het is wel heel stil. Hoewel ik graag werk bij het hotel en ik alles aanpak wat er te doen is in het hotel, kan ik niet wachten tot het terras weer open gaat en we weer kunnen knallen met z’n allen.