Simba en Rik

Simba en Rik

Vier jaar geleden hebben we Simba als pup gekocht in Tilburg. Ze is een kruising van een Amerikaanse Stafford en een Amerikaanse Bully. We wilden een hond die lief is en die goed met kinderen kan. Maar, we wilden ook een hond waar je lekker een beetje mee kan ravotten en lekker lang mee kan wandelen. Voordat we hadden besloten om een hond te nemen, hadden we ons goed ingelezen over waar je op moet letten bij de aanschaf. Wat je vaak hoort is dat je een hond moet kopen waar je het beste een klik mee hebt. Simba komt uit een groot nest met dertien hondjes. Veel mensen kopen de hond die, bij de kennismaking, direct op hun af komt. Wij hadden vooraf bedacht dat de hond die direct naar je toe komt, ook vaak de meest energieke hond is of de hond die het dominante alfa mannetje van de groep is. Bij de fokker kwam er ook direct een pup naar ons toe. We hebben toen direct gezegd, dit wordt niet ons hondje. Toen we verder keken zagen we links achter in de tuin een pup die op een steen zat. Ze was rustig aan het rond kijken en toen we naar haar toe liepen, kwam ze heel rustig naar ons toe. Ze snuffelde een beetje en toen hebben we een poosje lekker met haar geknuffeld. We vonden dit erg prettig en hebben toen voor haar gekozen. Een lieve, zachtaardige hond die spreekwoordelijk eerst even de kat uit de boom kijkt en die het heerlijk vindt om geknuffeld te worden. Achteraf denk ik dat dit een hele goeie keus is geweest. Ons hondje heet Simba en het is een teefje, een vrouwtje dus. Voordat we besloten om een hond te nemen hadden we de naam al uitgekozen. Ik heb toen tegen mijn vriendin gezegd, een teefje of een reu, hij/zij heet sowieso Simba. Simba verwijst naar mijn lievelingsfilm; de Lion King.

Veel tijd en energie.

Ik en mijn vriendin hebben er voor gekozen om Simba alle tijd en energie te geven die ze in het begin nodig had. Maar, we hebben haar ook stap voor stap geleerd om alleen te zijn. We zijn met haar naar puppy cursus geweest waar ze heeft geleerd hoe om te gaan met andere honden. Ook heeft ze hier geleerd dat wij als eigenaren de baas zijn. Omdat ik en mijn vriendin beiden in de zorg werken hebben we onregelmatige roosters en die kunnen we altijd zo op elkaar afstellen dat Simba nooit lang alleen hoeft te zijn. Zo laten we haar vier keer per dag uitgebreid uit en krijgt ze ’s avonds voor het slapen gaan nog even de tijd om een plasje te doen.

Goedzak Simba

Simba is totaal niet dominant naar andere honden. Eerder zelfs onderdanig. Ze is echt een goedzak. Als ze samen speelt met andere honden en je gooit een balletje dan wint Simba nooit. Ze huppelt er altijd maar een beetje achteraan maar vind het altijd prachtig om mee te doen. Ze is een soort vijfde wiel aan de wagen. Daarnaast vind ze het thuis heerlijk om lekker rustig naast je te liggen op de bank.

Stafford honden
Staffords staan er om bekend dat ze atletisch, snel, behendig en sterk zijn. Alleen Simba kent haar eigen krachten niet. Dit vind ik een positieve eigenschap van haar. Hierdoor is ze een beetje een sukkeltje. Bijtincidenten met Staffords zijn vaak door de kracht van de beet van deze honden erg heftig. Daardoor hebben ze over het algemeen een slecht imago. Bijt een Jack Russel iemand dan komt dit minder vaak in het nieuws omdat de schade zoveel minder is. Als wij iemand tegen komen tijdens het uitlaten van Simba dan zie je vaak al snel of diegene een hondenkenner is of niet. Deze kenners kijken namelijk niet naar het uiterlijk van een hond maar naar het gedrag. Als hondenkenners Simba zien dan zien ze een lief hondje. Terwijl een leek misschien denkt: een pitbull, gevaarlijk!
Simba bewijst heel mooi het tegendeel en ik vind het dan ook mooi om dit te laten zien aan anderen. Hierdoor krijgt de hondensoort weer meer vertrouwen van mensen.
We geven Simba veel liefde en veel kusjes. We merken dat als je een hond veel liefde geeft, dat je dit dan ook terug krijgt!

Simba in het bos
Wat ik altijd mooi vind om te doen met Simba is om haar mee te nemen naar het bos. We gaan dan naar Twickel en heel vaak zijn daar ook andere mensen met honden. Ik vind het prachtig om te zien dat daar soms tien eigenaren met honden zijn en dat al die honden dan lekker los rennen en met elkaar spelen. Dit gaat altijd goed, en zonder agressie. Dat zijn momenten dat ik heel erg blij met Simba ben.

Therapeutische werking
Het is het altijd fijn om ’s ochtends beneden te komen en te worden ontvangen door een blij hondje. Daarnaast vind ik het prettig om na een zware dienst thuis te komen en dan even mijn werk te kunnen vergeten en Simba uit te laten. Met een hondje kom je lekker buiten en heb je wat dagelijkse beweging. Het geeft je de motivatie om een eind te wandelen. Bewegen is goed voor je, en zo heeft Simba dus ook nog een therapeutische werking op ons. Ik zou iedereen dus een hond kunnen aanraden.
Wel is het belangrijk om te weten dat een hond veel tijd en energie kost. Mensen die een hond aan willen schaffen moeten hier dus goed over nadenken.

Nooit alleen
Een hond in huis hebben betekent nooit alleen zijn. Het geeft ook een soort veiligheidsgevoel. Als ik slaapdienst heb en mijn vriendin en Simba achter moet laten, dan voelt het altijd fijn om te weten dat ze niet alleen zijn. Simba is echt een gezinslid geworden van ons. We kennen elkaar na vier jaar door en door en ze bereidt ons voor op de zorg die we mogelijk in de toekomst voor onze kinderen zullen hebben.

Blue en Simba
Wat ik nog wel leuk vind om te vertellen is dat ik tijdens het uitlaten van Simba bij het Hertenkamp heel vaak een andere hond met zijn baasje tegen kom. Dit baasje heet Dennis. Het hondje is, volgens mij, een Australian Sheperd en hij heet Blue. Simba en Blue kunnen altijd heel leuk en uitbundig spelen met elkaar. Ze zijn maatjes. Blue is een hele lieve hond en ik zou het leuk vinden als zijn baasje dit leest.