25 jaar Pham-Vu

Wie kent ze niet? De breed glimlachende eigenaren van Vietnamese loempiakraam Pham-Phu. En dit weekend bestaat hun Bornse kraam 25 jaar! Daarom sprak ik met ze en at ik ter ere van het jubileum een…. loempiaatje! 
 
In 1982 zijn we vanuit Vietnam naar Nederland gekomen. Als snel merkten we dat de Nederlanders heel erg hielden van de Vietnamese snacks. Daarom zijn we in 1996 begonnen met een Vietnamese Loempiakraam in Borne. 

Het opbouwen en het beginnen van de kraam was in de begintijd vooral financieel soms moeilijk. Maar we werkten hard en merkten dat de Bornse mensen onze Vietnamese snacks als snel in hun harten sloten. Onze loempia’s maar ook de resoles en de pasteitjes maken we allemaal zelf naar familie recept. Je zult onze loempia’s dus nergens anders zo eten zoals in Borne. 

De mooie momenten die we hebben meegemaakt de afgelopen 25 jaar zijn vooral de korte gesprekken met de klanten en de vriendelijkheid die we ervaren van de Bornenaren. Dat is toch heel anders dan hoe het er in een stad aan toe gaat! We zijn heel dankbaar dat we de kraam zo succesvol hebben kunnen uitbouwen en dat zoveel mensen genieten van onze Vietnamese snacks. 

In de toekomst hopen we onze kraam te kunnen overdragen aan onze kinderen zodat we lekker met pensioen kunnen. Wat we dan gaan doen? Lekker reizen door Europa! Maar tot die tijd blijven we met volle passie werken in onze kraam en hopen we nog veel Bornse mensen te mogen spreken!