Santii's Beauty-Salon

De start

Toen ik op mijn 18e de kappersopleiding had afgerond wilde ik niet verder gaan met school. Mijn moeder wilde dat ik een vervolgstudie ging doen of dat ik een vaste baan zou nemen. 
Ik besloot de wimper opleiding te doen en kort daarna voor mezelf te beginnen.
Twee jaar geleden begon ik dus Beauty-time by Santii. Een schoonheidssalon waar ik wimpers en nagels doe. Mijn salon zit aan de Hanzestraat in een autodealer op het industrieterrein in Borne. Hier huur ik een mooie ruimte waar ik mijn behandelingen doe.

Eigen baas

Het starten van een eigen bedrijf is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.
Ik hoor vaak om me heen dat mensen het bijzonder vinden dat ik al zo jong ben begonnen met een eigen zaak. Ik ben er best trots op dat ik het uiteindelijk echt heb gedaan en dat ik er nu een full-time baan aan heb. Het ondernemerschap heb ik denk ik van mijn opa. Hij had een eigen architectenbureau. Mijn ouders werken beiden in de horeca. Van hun heb ik het harde werken.
Je eigen baas zijn en trots kunnen zijn op het werk dat je zelf hebt geleverd geeft me veel voldoening. Ik zou niet zo snel een nadeel kunnen bedenken aan het hebben van mijn eigen zaak.
Het Santii in mijn bedrijfsnaam “beauty-time by Santii” is mijn bijnaam. Om mij heen noemen de meeste mensen mij Santi in plaats van Santana.  Mijn moeder is daar ooit mee begonnen. Het logo van mijn bedrijf heeft een vriendin van mij ontworpen.

Een dag in de schoonheidssalon

Ik begin elke dag rond 10 uur mijn werkdag. Via social media of whatsapp maken mensen een afspraak bij mij. Klanten krijgen van mij een berichtje met daarin de prijzen en de informatie die ze nodig hebben. Meestal werk ik tot 17.00 uur, maar als het niet anders kan wil ik ook wel tijd vrijmaken in de avond.
Er komen veel verschillende soorten mensen in mijn beauty salon. Jonge mensen maar ook oude mensen. Tot nog toe vooral vrouwen, maar ook zijn er wel eens mannen die langs komen. Dit is dan voor het behandelen van de handen en de nagels. Ik heb nog geen mannen gehad die voor de wimpers kwamen, maar deze zijn natuurlijk van harte welkom. De mensen die bij mij komen zijn over het algemeen personen die er graag verzorgd uitzien. Meestal zijn klanten een keer per maand tussen de een en twee uur bij mij voor een afspraak. Ik heb dus best wel intensief contact met mijn klanten. Je komt veel over mensen te weten tijdens een afspraak omdat ze graag even hun verhaal kwijt willen. Naar een beautysalon gaan is voor veel mensen toch ook een soort ontspannen uitje. Het werken in een salon houdt dus meer in dan alleen nagels en wimpers doen. Ook sociaal wordt er wel wat van je verwacht.

Nagels en wimpers

Een afspraak voor wimpers of nagels kost gemiddeld tussen de 30 en 45 euro afhankelijk van wat je precies wil. Rondom de wimpers sta ik bekend om mijn “one by one” wimpers. Dit zijn mooie wimpers die er verzorgd en natuurlijk uitzien. Bij nagels kan het niet gek genoeg. De meeste klanten weten voordat ze bij me zijn al wel wat ze willen via foto’s op Instagram of Pinterest. Vaak probeer ik mijn klanten ook nog even te laten zien wat er nog meer mogelijk is.

Verschil met andere salons

Het verschil met mij en een grotere schoonheidssalon zit hem vooral in de prijs. Ik heb geen grote kostenposten met betrekking tot de huur van mijn pand of loonkosten van personeel. Waar je in een grote salon 60 euro betaald voor een behandeling ben je bij mij de helft kwijt. Dat is dus een groot verschil. De kwaliteit blijft hetzelfde, want ik heb zelf ook in deze salons gewerkt. Ik probeer altijd een half uurtje extra te plannen voor klanten zodat ik de tijd kan nemen die nodig is voor een behandeling. Door dat halve uur extra is er ook tijd om even wat te drinken met de klant en is er dus ook genoeg aandacht voor het sociale aspect.

De toekomst

In de toekomst zou ik graag mijn klantenkring vergroten en nog meer verschillende soorten behandelingen aanbieden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan harsen, wenkbrauwen verven en visagie. Via opleidingen wil ik de komende jaren dus investeren in mezelf en me blijven ontwikkelen als schoonheidsspecialiste.  Natuurlijk zijn er altijd nog meer wensen voor de toekomst maar ik denk dat het goed is om vooral te genieten van wat ik nu al heb bereikt! In mijn zaak staat een foto van een meisje met een kaarsje er voor. Ze heet Mirna. Ze was mijn vriendin en we waren buurmeisjes van elkaar. 7 jaar geleden is ze gestorven aan kanker. Ze heeft voor altijd een plekje in mijn hart en met deze foto dus ook in mijn zaak.


Mensen die een afspraak willen maken voor een behandeling of eens willen kijken naar mijn werk kunnen dat doen op Instagram via @beautytimebysantii. Hier vind je ook mijn telefoonnummer. Je mag me altijd bellen of een berichtje sturen voor meer informatie!