Levensvreugde in een camper

Mijn hele motivatie om de met de Stem van Borne te beginnen was om de verbinding met mensen aan te gaan. Na een mooi gesprek in het Kulturhus en een boodschapje in het dorp liep ik zojuist langs de camperplek in Borne. Ik zag een camper staan en door het raampje van deze camper zag ik twee mensen zitten met zoveel levensvreugde dat ik dacht: Hier moet ik meer van weten! Het resultaat daarvan is onderstaand verhaal.
 
“Het leven is te kort om niet te genieten!”
 
Twee keer per jaar reizen we drie maanden rond met onze camper. Deze camper is onze ultieme vrijheid. Voor de helft van het jaar is dit ons huis dat we kunnen meenemen op reis. We vinden het heerlijk dat ons huis ons overal brengt waar we heen willen. Normaal gesproken reizen we door Europa en komen we in landen als Duitsland en Frankrijk. Maar, omdat we door COVID niet gemakkelijk de grens over kunnen zijn we dit jaar op vakantie in Nederland. We zijn op 8 April begonnen met onze reis vanuit Tilburg en zijn sindsdien op 8 verschillende plekken in Nederland geweest. Vandaag en morgen staat onze camper op de camper plaats in Borne. Wij vinden dit een heerlijke plek omdat je de winkels in de buurt hebt en eigenlijk midden in het dorp zit. Omdat er maar één camper plaats in Borne is, is het altijd een gokje of er plek is. Gelukkig was dit het geval en overnachten we hier nu voor de vierde keer. We plannen tijdens onze vakanties niks en komen daarom in de meest spontane situaties terecht. We ontmoeten mensen en hebben mooie gesprekken. We zijn beiden gepensioneerd en doen het tijdens onze reizen lekker rustig aan. Lezen een boekje, doen wat handwerk en puzzels en schrijven dagelijks een blog over onze avonturen tijdens de reis. Via deze blog kunnen mensen ons vrijheidsavontuur volgen.
Niemand gaat ‘s morgens de deur uit met het idee dat het zijn laatste dag is. Toch kan dit de realiteit zijn. Wanneer we worden geboren is één ding zeker: Ons leven is niet eindeloos! Het leven is te kort om je zorgen te maken en om niet te genieten. Daarom plukken wij de dag en proberen alles uit het leven te halen wat er in zit.
Wil je onze reizen volgen dan kan dat op: https://vakanties-gerda-dave.blogspot.com 
 
Hartelijke groeten, 
 
David en Gerda