Bornse barman Joris

"Alleskunner"

Ik ben Joris Demmer. De meeste Bornse mensen zullen mij misschien herkennen van mijn werk bij het Steegje. Na 23 jaar bij mijn ouders te hebben gewoond in Borne, woon ik nu sinds februari zelfstandig in Oud-Borne op de Pellenhof. Er is daar begeleiding aanwezig die mij eventueel kan helpen met bijvoorbeeld de huishoudelijke taken en het koken.

De Steeg

Ik heb op basisschool de Oldhof gezeten en deze heb ik helemaal afgemaakt. Hierna ben ik naar VSO de Brug gegaan waar ik de richting “horeca” heb gekozen. Vanuit school heb ik toen stage gelopen bij Grand Cafe de Steeg. Omdat ze zo tevreden waren over mij kon ik er ook na mijn stage blijven werken. Ik werk nu dus vier dagen per week bij de Steeg. Ik doe er alle voorkomende taken zoals bestellingen opnemen, bedienen en schoonmaken. Benno is de baas en we vinden het leuk om elkaar soms voor de gek te houden en grapjes te maken. Als Benno dan weer perse koffie wil in een cappuccino kopje dan schenk ik het gewoon in een koffie kopje. Als ik dan vervolgens om 16 uur vrij ben en aan de bar wat ga drinken pakt Benno me weer terug. Dan zegt hij: “Waarom zit jij nou weer aan de bar? Je bent hier niet voor de sier!”
Benno is een hele leuke en goede werkgever. Ik ben heel erg blij met mijn baan bij de Steeg. Ik voel me daar heel erg gewaardeerd en hoop er nog lang te kunnen werken.

Schilderen

Natuurlijk heb ik naast mijn werk ook verschillende hobby’s. Een van mijn hobby’s is schilderen. Dit doe ik wekelijks op de schilder cursus van Harry Davina. Een van mijn schilderwerken kun je zien op de afbeelding op deze pagina. De schilderijen die ik maak hangen op verschillende plekken. Onder andere bij mijn vader op kantoor, bij Hertme’s Ambacht en bij mijn zus in haar eigen praktijk: Logopedie Taalplezier. Ik maak ook schilderijen op aanvraag! Als iemand geïnteresseerd is in een schilderij van mij dan mag diegene zich melden via de Stem van Borne of mijn social media account.

Voetbal

Een van mijn andere hobby’s is voetbal. Zelf voetbal ik bij het G-team van NEO. We trainen een keer in de week en hebben op zaterdag soms competitie. Ik ben van jongs af aan FC Twente fan en ik heb ook een seizoenskaart. Ik ga naar alle wedstrijden en kijk ze nu natuurlijk op televisie. Als ik een dag in mijn leven zou mogen kiezen wat ik zou willen doen dan zou ik graag een keer willen meetrainen bij FC Twente. Mijn grootste wens is om ooit nog prof voetballer te worden.

Corpus Milon

Ik ben vrij sportief, want naast het voetballen sport ik ook nog drie keer in de week bij Corpus Milon. Sinds kort werk ik zelfs bij Corpus Milon. Ik verricht daar schoonmaakwerkzaamheden en serveerde, toen dat nog mocht, de koffie en de thee uit. Ook maak ik daar de toestellen schoon en vul ik de desinfectie flessen voor de mensen. Dat is op dit moment, met corona, dus best een belangrijke taak. 

Vrije tijd

Al met al ben ik dus best wel druk met mijn werk en mijn hobby’s. In de weekenden ben ik lekker vrij en heb ik tijd voor mezelf. Ik speel dan op de Playstation, doe mijn huishoudelijke taken en ben veel bij mijn ouders. Ook hou ik er van om een biertje te drinken op een feestje.
Twee keer in de week kook ik samen met mijn zus Carlijn. Ze is de eigenaar van Logopedie Taalplezier hier in Borne en ze is op dinsdag pas laat klaar met haar werk.
Ik haal dan de “Hello Fresh” box alvast in huis en zorg  dat alles is voorgesneden en dat de tafel netjes gedekt is. Als mijn zus dan uit haar werk komt hoeven we alleen nog even te koken en kunnen we daarna snel aan tafel.

Gelukkig en tevreden

Ik ben een gelukkig mens. Ik ben eigenlijk altijd vrolijk en ben heel gedreven om zo veel mogelijk zelf te kunnen. Terug kijkend op de afgelopen jaren ben ik heel tevreden met alles wat ik al heb mogen bereiken. Voor de nabije toekomst heb ik eigenlijk niet heel veel wensen. Behalve dan dat ik het erg leuk zou vinden om na de corona weer een mooi feestje te kunnen vieren. Zodra het weer kan hoop ik dan ook weer snel op vakantie naar Italië te kunnen. Italië is namelijk echt mijn land. Ik hou van de taal, het eten en de muziek van Eros Rammazotti. Trouwens, wat veel mensen niet van mij weten en misschien ook niet van mij verwachten: Ik luister ook graag naar hardcore muziek. Dit speel ik soms zo hard af dat ik mijn telefoon niet eens hoor als ik gebeld word.

Borne

Borne is mijn dorp, ik woon en werk er met heel veel plezier. Ik ken heel veel mensen in Borne en veel mensen kennen mij. Mijn zus zegt wel eens: “Met jou door Borne heen lopen is helemaal niet leuk! Iedereen kent jou of jij kent hen!” Omdat ik zo’n gezelligheidsdier ben vind ik dat gelukkig helemaal niet erg. Ik hoop jullie dan ook snel weer te mogen begroeten in de Steeg, bij Corpus Milon of op een andere plek hier in Borne!