Spookhuis

Bewoners van de Spinnerstraat in Borne kunnen opgelucht ademhalen: het beruchte "spookhuis" in hun buurt blijkt helemaal niet behekst te zijn. Het verwaarloosde pand, dat al ruim 20 jaar leegstaat en in de straat bekend staat als het spookhuis, heeft geen enkel paranormaal fenomeen tentoongesteld. Dit onthutsende nieuws komt als een schok voor degenen die hoopten op spookachtige avonturen, maar voor veel buurtbewoners is het een opluchting. Zal de gemeente nu dan eindelijk in actie komen?

Anja voelt zich bedrogen

"Vanaf het moment dat ik hier kwam wonen, heb ik gehoord over het spookhuis", vertelt buurtbewoner Anja aan Bornse Streken. "De verhalen over vreemde geluiden en mysterieuze schaduwen waren legendarisch. Maar nu blijkt dat het gewoon een verwaarloosd pand is zonder enige paranormale activiteit. Ik voel me een beetje bedrogen, eerlijk gezegd."


Gewoon een verwaarloosd en leegstaand pand

Recentelijk heeft een groep onderzoekers het pand grondig onderzocht en tot de conclusie gekomen dat er geen enkel bewijs is van paranormale activiteit. "We hebben geen enkele aanwijzing gevonden dat er ooit spoken waren in dit pand", aldus parapsycholoog Dr. Peter van Dijk. "Het blijkt gewoon een verwaarloosd en leegstaand pand te zijn, zonder enige bovennatuurlijke aspecten."

Spoken bestaan helemaal niet

De bewoners van de Spinnerstraat zijn opgelucht dat ze eindelijk verlost zijn van de spookverhalen die jarenlang de ronde deden. "Het is een lesje in nuchterheid geweest", zegt buurtbewoner Hans met een glimlach. "Spoken bestaan duidelijk niet, maar het was wel een interessant stukje lokale folklore. Misschien kunnen we nu eindelijk het spookhuis omdopen tot 'Het Verwaarloosde Pand'."

Gemeente Borne doe iets aan de leegstand
Buurtbewoners hopen dat gemeente Borne nu eindelijk iets gaan doen aan de leegstand, nu blijkt dat er geen spoken in het pand zijn. Een woordvoerder van de gemeente Borne laat echter weten nog niets te kunnen beloven. "Dat er echt geen spoken in het pand zitten is voor ons nog geen uitgemaakte zaak. We zullen een second opinion laten uitvoeren om zeker te weten dat het er echt niet spookt. Pas daarna kan er worden bekeken of er iets kan worden gedaan aan de leegstand."

Tot zover..